Méretválasztás

Megtalálta a barefoot cipőt áruházunkban, ami pontosan megfelel az elképzeléseinek, de nem tudja, milyen méretet válasszon? Segítünk Önnek. Egyszerűen mérje meg a lábának hosszát, és adjon hozzá 5–10 mm túlméretet. Minden modell alatt megtalálható a mérettáblázat az e-shopunkban. Ezzel összehasonlíthatja a mért hosszát, és így könnyen megtalálhatja a megfelelő méretet.

Mit és mikor kell mérni

Először is a legfontosabb méretre, a lábhosszra kell összpontosítani (a saroktól a leghosszabb ujjig mérik - nem feltétlenül a hüvelykujjra kell gondolni).

Ne feledje, hogy a láb a nap folyamán megnövekszik, ezért a nap második felében, ideális esetben este mérje meg.

A téli cipők választásakor pedig ne felejtse el, hogy hideg időben valószínűleg meleg zoknit fog hordani, míg a nyári balerinákban zokni nélkül fog járni.

Ha továbbá nem tud lemondani a betétekről (pl. télen), akkor vegye figyelembe, hogy ezek is csökkentik a cipő belső terét.

 

Hogyan mérjen

A lábméréshez elegendő egy tiszta fehér papírlap. Helyezze azt egy sík felületre - ideális esetben padlóra vagy linóleumra (biztosan ne szőnyegre). Ezután álljon a papírra mezítláb, és helyezze át teljes súlyát a lábára. Most már kezdheti a mérést:

  1. ceruzával jelölje meg a papíron a sarkát és a leghosszabb ujját (vagyis a lábának sarkától legtávolabbi pontját).

  2. Egy hosszú vonalzóval vagy szabómérőszalaggal mérje meg a távolságot ezek között a két pont között.

  3. Ismételje meg az eljárást a másik lábán is - a két láb között néha akár 5 mm-es különbség is lehet.

  4. A nagyobbik láb hossza a döntő (de ez még nem a megfelelő méret, mert még számolni kell az úgynevezett túlmérettel).

 

Miért fontos az úgynevezett túlméret

A láb hossza nem ugyanaz, mint a cipő belső hossza (itt gyakran találkozhat a „talpbetét” kifejezéssel). Ha barefoot cipőt választ, a lábhosszhoz még hozzá kell adni a túlméretet. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a láb helyesen működjön járás közben, és ne nyomja az ujjait a cipő orránál. Ennek hossza változik - attól függően, hogy milyen típusú cipőről van szó, és attól függően, hogy kinek mi kényelmes.

Általánosságban elmondható, hogy a túlméret 5 és 10 mm között mozog, a balerinoknál lehet kisebb, a téli cipőknél viszont nagyobb.

Mérettáblázat (lábhossz, cipőméret)

Minden modellnél megtalálja a mérettáblázatot az e-shopunkban. A táblázatban szereplő hossz méret a cipő belső hosszát jelenti mm-ben. Miután megmérte mindkét lábát, és a nagyobbik láb hosszához hozzáadta a szükséges túlméretet (5–10 mm), megkapja azt a cipőméretet, amely Önnek megfelelő.

Mérettáblázat Angles:

EU méret 35 36 37 38 39 40 41 42+ 43+ 44+ 45+ 46+
Belső hossz (mm): 232 239 245 252 259 265 272 282 288 293 299 306
Belső szélesség (mm): 89 90 92 93 95 97 98 103 104 105 106 107

Angles modell méretek

Az Angles barefoot cipők a magyar lábakra vannak szabva. Így közepes és szélesebb lábakra illenek.

Az Angles modelleket női méretekben (35–44), és kissé szélesebb férfi méretekben (41+–46+) gyártjuk, amelyek plusz jelöléssel vannak ellátva. A kisebb lábú nők számára a szűkebb Antiopa balerina modell a legmegfelelőbb.

Itt az ideje felvenni az áhított barefoot cipőt

Ahogy látja, a láb megfelelő mérése nem is olyan bonyolult, mint ahogy azt gondolná. Most, hogy tudja, hogyan válassza ki a megfelelő méretet, semmi sem állhat útjába, hogy belépjen a barefoot női és férfi világába.